Krydderkake med epler og karamellsaus
Alle innlegg Formkaker Oppskrifter

Krydderkake med epler

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en lettvint langpannekake som smaker kjempegodt toppet med fløyelsmyk ostekrem. Kefir gjør den ekstra saftig og holdbar.Ønsker du salt karamell, tilsett en klype flaksalt i karamellsausen.

16 stk.

4 egg
100 g sukker
150 g brunt sukker
325 g mel
1 ts bakepulver
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
½ ts malt allehånde
½ ts malt nellik
½ ts malt muskat
½ ts salt
200 g smør
1½ dl kefir
Topping:
5 epler
2 ss hvetemel
Ostekrem:
225 g kremost naturell
115 g smør
2 ts vaniljesukker
360 g melis
¼ dl sitronsaft
Karamellsaus:
1 dl vann
4½ dl sukker
3 dl kremfløte
150 g smør

Visp egg og begge sukkertypene til stiv eggedosis. Smelt smør og vend det inn i eggedosisen sammen med kefir. Sikt inn mel, krydder og salt og bland alt godt. Riv 2 epler grovt og del de 3 andre i tynne skiver. Bland inn revet eple, hell røren i formen, (ca. 25 x 35 cm) og legg på epleskivene som er vendt i litt hvetemel (da legger de seg oppå røren).

Stek på midterste rille ved 180 grader i ca. 50 minutter. Når en kakenål kommer ut tørr, er kaken ferdigstekt. Avkjøl gjerne kaken i formen, da

Ostekrem: Visp ost, smør og vaniljesukker til en tykk, glatt krem. Visp inn melis og sitronsaft til passe konsistens. Bre ostekremen over kaken og la den stå ca. 30 minutter i kjøleskapet før servering.

Karamellsaus: Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok til sukkeret får en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter (for å unngå krystallisering). Ta kjelen av platen og rør inn smør i biter. Rør inn fløten. Sett kjelen tilbake på platen, kok opp og rør til glatt saus. Avkjøl og hell i skål eller mugge.

Like før servering, pynt med tynne epleskiver på toppen og dypp litt karamellsaus over.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *