Scampisalat med rødbethummus
Alle innlegg Fisk og skalldyr Grønnsaker og poteter Oppskrifter

Fargerik scampisalat

0 Flares 0 Flares ×

En forfriskende og fargesprakende salat med deilig hummus som dressing. Legger du grønnsakene i egne hauger, kan hver enkelt forsyne seg med det de liker best. Rett og slett sunt og godt!

4 porsjoner

500 g rå scampi
1 hvitløksfedd
½ rød chili
1 klype salt
1 pk. sukkererter
½ hode brokkoli
3 gulrøtter
1 hjertesalat
5 reddiker
10 røde småtomater
1 gulbete
Dressing:
2 bokser ferdig kokte kikerter
1 ss sitronsaft
4 båter hvitløk
1 ts malt spisskummen
1 ts salt
½ ts pepper
1½ dl solsikkeolje
1 neve persille
1 ferdigkokt rødbete
Pynt:
1 neve basilikum, evt. rosmarin
1 neve hasselnøtter (kan utelates)

Scampi: Rens og finhakk hvitløk og chili. Varm en panne med olje og tilsett hvitløk, chili og de rå scampiene. Strø gjerne over litt salt om du ønsker. Stek til scampiene blir rosa, 3–4 minutter. Ta dem av varmen og hold dem lune.

Grønnsaker: Skyll og tørk grønnsakene. Del sukkerertene i to. Del brokkolien i små buketter, skrell og del gulrøtter i staver, grovhakk hjertesalaten, del reddikene i skiver, småtomater i to og gulbeten i skiver. Kok opp en kjele med vann og kok brokkoli, gulrøtter og gulbete i ca. 2 minutter. Hell av vannet og damp dem. Grønnsakene skal ha god tyggemotstand. Ønsker du å beholde dem rå, går det fint i en slik salat.

Dressing: Sil kikertene og skyll dem godt i kaldt vann. La dem renne av seg og ha dem i en food prosessor. Tilsett sitronsaft, hvitløkbåter, spisskummen, persille, salt og pepper. Kjør til en passe tykk dressing mens du sper med olje. Hell halvparten i en skål. Kjør resten av hummusen sammen med den kokte rødbeten til en fin dressing og hell over i en skål. Strø finhakkede hasselnøtter over.

Servering: Sett hummus-skålene midt på et stort fat, legg hjertesalat rundt og legg så alle grønnsaker i separate stabler. Topp med lune scampi og pynt med urter.

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *