Alle innlegg Fisk og skalldyr Grønnsaker og poteter Oppskrifter

Enkel torskeform med høstens grønnsaker

0 Flares 0 Flares ×

Torsk og grønnsaker bakt i samme form i stekeovnen er en god og enkel måte å lage middag på.

4 porsjoner

800 g torskefilet, uten skinn og bein
1 purreløk
2 gulrøtter
1 blomkål
½ fennikel
5 dl vann
12 cherrytomat
100 g ost, revet
1 ts salt
¼ ts kajennepepper
1 neve dill
Hvit saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl helmelk
1 ts salt
¼ ts pepper
50 g ost, kan utelates

Skjær torsken i serveringsstykker.
Skjær purre og stangselleri i biter, gulrot i terninger og fennikel i tynne båter. Kok opp vann og kok grønnsakene i ca. 2 minutter. Hell av vannet, og legg grønnsakene og halve cherrytomater over i en smurt ildfast form.Hold igjen ca. 6 cherrytomater til topping. Legg torskestykkene over grønnsakene og dryss over litt salt, pepper og timian.

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett mel og rør det sammen. Spe med melk og rør godt mellom hver gang du sper til du har en jevn saus. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter og smak til med salt og pepper. Hell sausen over grønnsakene og legg på passe store fiskestykker.

Strø over dill, litt ost om du ønsker og tilslutt halve tomater.

Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Server gjerne med kokte poteter, ris eller godt brød ved siden av.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *