sjokoladevafler
Alle innlegg Oppskrifter Vafler

Sjo­ko­la­de­vaf­ler

0 Flares 0 Flares ×

Vaf­ler blir ald­ri feil, og med sjo­ko­la­de blir alt kanskje enda bedre. Rasp litt god mørk sjo­ko­la­de i røren og stek dem gylne. Dypp gjer­ne hjer­tet i fly­ten­de sjo­ko­la­de og pynt kake­strøs­sel og pynt med sjo­ko­la­de­stjer­ner på toppen. Har du ikke sjo­ko­la­de i ska­pet, kan du til­set­te to til tre spi­se­skje­er med kakao i ste­det for.

ca. 14 stk.

5 egg
5 ss suk­ker
100 g smør
4 dl hve­te­mel
1 ts. ba­ke­pul­ver
1 ts. va­nil­je­suk­ker
4 dl melk
Tilbehør:
100 g lys ko­ke­sjo­ko­la­de
100 g ko­ke­sjo­ko­la­de
1 boks kake­strøs­sel
1 pk. sjo­ko­la­de­stjer­ner

Visp egg og suk­ker lett sammen. Smelt smør i en kjele. Til­sett hve­te­mel, ba­ke­pul­ver, va­nil­je­suk­ker, melk og smel­tet smør og rør alt til en jevn røre. Rasp sjo­ko­la­den og bland alt sam­men.

La rø­ren svel­le i en halv tid før du be­gyn­ner å steke. Stek vaf­le­ne til de er gyl­ne, leg­g dem på en rist og av­kjøl.

Smelt sjo­ko­la­de i en bol­le over vann­damp. Dypp top­pen på hjer­te­ne i sjo­ko­la­den, legg dem til­ba­ke på ris­ten. Strø på litt kake­strøs­sel og pynt med stjer­ner om du ønsker.

Ser­ver gjer­ne vaf­le­ne med røm­me og dei­lig hjem­me­la­get brin­ge­bær­syl­te­tøy.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×