Grillet indrefilet av svin med padrón
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Kjøtt Oppskrifter

Grillet indrefilet av svin med padrón

0 Flares 0 Flares ×

Padrón og syltet rødløk smaker nydelig som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter, på smørbrød og i salater. Hvis du ikke vet hva Pimientos de Padrón er så er det små, grønne paprika fra Spania som ofte serveres ofte til tradisjonell spansk tapas.

4 porsjoner

600 g indrefilet av svin
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss rapsolje

Padrón:
400 g padrón
1 dl mandler
100 g fetaost
3 ss nøytral olje
1 klype flaksalt

Syltet rødløk:
2 rødløk
1½ dl vann
1 dl sukker
½ dl eplesidereddik¼ ts hel pepper

Gni svinefilet inn med salt og pepper, og brun den raskt på grillen eller i en panne. Skru ned varmen og stek den ferdig i pannen, eller legg fileten over på indirekte varme og grill videre i 15–20 minutter. Fileten er medium stekt på 65°C og gjennomstekt på 70°C. Bruk steketermometer. La fileten hvile i minst 10 minutter før den skjæres i skiver.

Padrón:
Skyll padrón i vann og rist av vannet. Grovhakk mandlene. Varm en stekepanne og tilsett olje. Stek padron i 3–4 minutter over høy varme til de begynner å mykne og får noen mørke flekker. Rør litt rundt underveis i stekingen. Tilsett mandlene mot slutten av steketiden.
Dryss over en klype salt, smuldre fetaost over og server med det samme.

Syltet rødløk:
Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle og kok til sukkeret har løst seg opp. Legg i rødløk og pepperkorn. Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl.
Løken blir best om den får stå og utvikle smak en stund. Skal du oppbevare løken lenge, kan du fylle løken på rene glass og helle på lake til det dekker. Skru på lokk og oppbevar kaldt. Løken er holdbar minst to uker i kjøleskap.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×