Kokt laks med sandefjordsmør og agurksalat
Alle innlegg Fisk og skalldyr Oppskrifter

Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør

0 Flares 0 Flares ×

Du må ikke glemme denne herlige sommerretten kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør. Dette er en tradisjonell rett som både er lett og smakfull når dagene er varme.

4 porsjoner

800 g laks i skiver
2 l vann
1 ts eddik, 7 %
6 ss salt
2 ts hel pepper

Agurksalat:
½ dl vann
2 ss sukker
1 ss eddik, 7 %
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
1 agurk

Sandefjordsmør:
3 dl kremfløte
200 g kaldt smør
1 ss sitronsaft
½ ts salt
¼ ts malt pepper, gjerne hvit

Tilbehør:
8 nypoteter

Pynt:
4 skiver sitron
¼ bunt persille

Start med agurksalaten: Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper, smak gjerne til at det blir en riktig balanse mellom søtt og syrlig. Skjær agurk med ostehøvel og legg skivene i laken. Sett bollen kjølig til den skal brukes.

Sandefjordsmør: Kok opp kremfløte i en kjele, la fløten småkoke til litt under halvparten. Del smøret i terninger. Ta kjelen av varmen og pisk inn smøret. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Hold sausen varm, men ikke la den koke etter at smøret er tilsatt. Da har sausen lett for å skille seg.

Kokt laks: Ta laksestykkene ut av kjøleskapet like før de skal trekkes i vann. Kok opp vann i en vid kjele. Tilsett eddik, salt og pepper. Legg i fiskestykkene og la de trekke i 8̄-10 minutter. Det er viktig at ikke vannet koker når fisken er i. Fisken er ferdig når en ser at skinnet og beinet løsner lett fra fiskekjøttet. Ta opp fiskestykkene med en hjulsleiv, legg fisken på et tørkepapir og la kokevannet renne av. Fjern skinnet og legg fiskeskiven på en tallerken. Pynt laksen med en sitronskive og litt persille på toppen og server kokte nypoteter, agurksalat og sandefjordsmør til.

Ekstra smak!

Du kan tilsette 2 ss finhakket persille i Sandefjordsmøret om du ønsker.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×