Lammecarre er noe av det beste som finnes og på en seng av byggrynssalat, blir dette en deilig og litt annerledes lammerett som du sent vil glemme. Passer perfekt å by gjester på. Og har du lyst til å severe noe godt i glasset får anbefaling på to gode viner som passer til.
(4 porsjoner)
1 lammecarre
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
2 ss olje
Byggrynssalat:
1 dl byggryn
2 dl vann
1⁄2 rød løk
1 bunt vårløk
½ pk frosne tyttebær
1 ss olivenolje
1 ts pepper
1 ts salt
Tilbehør:
100 g kantarell
2 ss smør
Krydre lammecarreen med salt og pepper.
Bruk sterk varme og brun carreen raskt på begge sider i en panne olje. Ha carreen over i en ildfast form, sett inn et termometer i den tykkeste delen, og stek det i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 10 minutter eller til termometeret viser 68 grader. La det hvile minst 15 minutter før det skjæres i skiver.
Kok byggryn i 10 minutter, eller etter anvisningen på pakken. Ha det over i et dørslag. Press ut alt vannet med en sleiv eller skje.
Del vårløk i tynne ringer, og bland inn tyttebær og vårløk i byggrynene.
Smak til med salt og pepper.
Smelt smør i en panne og stek kantarellene gylne.
Skjær lammet i skiver og legg skivene på byggrynsalaten sammen med stekte kantareller.
Serveres med en gang og gjerne på varme tallerkener. Server gjerne en god sjysaus ved siden av og gjerne et godt brød ved siden av.
Drikkeanbefaling:
6424201 Marqués de Riscal Reserva kr 195
120801 Ch. Bonnet Réserve 2008 kr 150.
Handleliste:
1 lammecarre
1 dl byggryn
1/4 kg smør
1 rød løk
1 bunt vårløk
1 pk tyttebær
100 g kantarell