Denne oppskriften har blitt kåret til verdens beste vaffeloppskrift. Er du i København kan du stikke innom Sjømannskirken og få en smakebit. Oppskriften er ikke hemmelig, så du kan overraske dine venner med å lage disse vaflene på ditt eget kjøkken. Har du rester av vaffelrøre eller ønsker å lage den i god tid i forveien kan du helle den over på tomme, rene melkekartonger og fryse den. Væske utvider seg i frossen tilstand, så det er lurt å ikke fylle kartongen helt opp for å unngå at den sprekker.
ca. 15 plater.
4 egg
2 dl sukker
4 dl skummet kulturmelk
3 dl helmelk
2 dl vann
ca. 700 g hvetemel
2 ts. bakepulver
1 ts. natron
2 ts. vaniljesukker
1 ts. kardemomme
300 g smør
Tilbehør:
1 boks rømme
1 pk. jordbær
1 pk. bringebær
1 pk. blåbær
Visp egg og sukker lett med en visp. Tilsett kulturmelk, melk, vann, hvetemel, bakepulver, natron, vaniljesukker og kardemomme og vend det inn i røra. Smelt smør og la smøret avkjøles litt før den røres inn i røra.
Varm vaffeljernet. Hell en passe stor øse med røre i vaffeljernet. Legg på lokket og stek vaflene gylne. Noen vaffeljern piper når vaflene er ferdig stekt, så følg med.
Bruk en gaffel og løft vaflene opp av jernet. Avkjøl vaffelen på rist. Ønsker du myke vafler, legg dem oppå hverandre i stabel, da blir de myke.
Server gjerne vaflene lune med rømme, sukker, rørte bær eller syltetøy.