Verdens beste vafler fra sjømannskirken i København
Alle innlegg Desserter Frukt og bærkaker Oppskrifter Tradisjonsmat Vafler

Vaf­ler fra sjø­manns­kir­ken i Kø­ben­havn

0 Flares 0 Flares ×

Den­ne opp­skrif­ten har blitt kå­ret til ver­dens beste vaf­fel­opp­skrift. Er du i Kø­ben­havn kan du stik­ke inn­om Sjø­manns­kir­ken og få en sma­ke­bit. Opp­skrif­ten er ikke hem­me­lig, så du kan over­ras­ke dine venner med å lage dis­se vaf­le­ne på ditt eget kjøk­ken. Har du rester av vaffelrøre eller ønsker å lage den i god tid i forveien kan du helle den over på tomme, rene melkekartonger og fryse den. Væske utvider seg i frossen tilstand, så det er lurt å ikke fylle kartongen helt opp for å unngå at den sprekker.

ca. 15 plater.

4 egg
2 dl suk­ker
4 dl skum­met kul­tur­melk
3 dl hel­melk
2 dl vann
ca. 700 g hve­te­mel
2 ts. ba­ke­pul­ver
1 ts. nat­ron
2 ts. va­nil­je­suk­ker
1 ts. kar­de­mom­me
300 g smør
Tilbehør: 
1 boks rømme
1 pk. jordbær
1 pk. bringebær
1 pk. blåbær

Visp egg og suk­ker lett med en visp. Til­sett kul­tur­melk, melk, vann, hve­te­mel, ba­ke­pul­ver, nat­ron, va­nil­je­suk­ker og kar­de­mom­me og vend det inn i røra. Smelt smør og la smø­ret av­kjø­les litt før den rø­res inn i røra.

Varm vaf­fel­jer­net. Hell en pas­se stor øse med rø­re i vaf­fel­jer­net. Legg på lok­ket og stek vaf­le­ne gyl­ne. Noen vaf­fel­jern pi­per når vaf­le­ne er fer­dig stekt, så følg med.

Bruk en gaf­fel og løft vaf­le­ne opp av jer­net. Av­kjøl vaf­fe­len på rist. Øns­ker du myke vaf­ler, leg­g dem oppå hver­and­re i stabel, da blir de myke.

Ser­ver gjer­ne vaf­le­ne lune med røm­me, suk­ker, rør­te bær el­ler syl­te­tøy.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

preload imagepreload image