Marengssitronkake
Alle innlegg Desserter Formkaker Konfekt Kremkaker Oppskrifter

Sitronmarengskake

0 Flares 0 Flares ×

En herlig og syrlig kake som passer like godt til dessert som på kakebordet. Bruk økologisk! Økologiske sitroner er usprøytet og derfor best når du skal bruke skallet.

15 stk.

300 g smør
275 g sukker
5 egg
300 g hvetemel
4 ts bakepulver
25 g maisenna
4 sitroner, skall

Sitronkrem:
6 egg
500 g sukker
5 dl sitronsaft
200 g romtemperert smør i terninger
3 sitroner, finrevet skall

Sitronlake:
1½ dl sitronsaft
1½ dl sukker

Marengs:
6 eggehviter
75 g sukker
9 ss vann
225 g sukker
3 ts vaniljesukker

Bunn: Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig. Tilsett eggene ett og ett vekselvis med hvetemel, bakepulver og maisenna og vend alt inn i deigen.
Vask sitronene godt, riv skallet fint og vend det inn i deigen. Hell deigen over i en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm.
Stek på midterste rille ved 180° i ca. 40 minutter eller til ferdig stekt. Når en kakenål kommer ut ren, er den klar.

Sitronlake: Kok opp sitronsaft og sukker uten omrøring (for å unngå krystallisering), avkjøl og sett til side.

Sitronkrem: Ha egg i en tykkbunnet kasserolle og visp godt. Tilsett sukker, sitronsaft og sitronskall, varm forsiktig opp og la alt koke i ca. 10 minutter under omrøring. Ta kjelen av platen når kremen er blitt tykk og tilsett kaldt smør i biter og rør alt godt sammen. Kremen skal avkjøles helt før den legges på kakebunnen.

Italiensk marengs: Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt under visping på høy hastighet til en skinnende og tykk marengs.

Kok opp vann og sukker til 115° – 122°. Bruk sukkertermometer, steketermometer eller kjenn med fingrene at alt sukkeret er oppløst. Det tar ca. 5 minutter fra blandingen har begynt å koke.

Hell sirupen i marengsen i en tynn stråle langs kanten av bollen. Visp videre til blandingen er romtemperert og stiv. Vend inn vaniljesukker.

Pensle et tynt lag sitronlake over bunnen og bre sitronkremen over. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt fine topper. Brenn marengsen lett med en gassbrenner om du ønsker.

Velg økologisk!

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *