Gulrotkake i langpanne er ypperlig å ta med når noe skal feires. Elskes rett og slett av alle! Ønsker du ekstra kryddersmak? Tilsett litt kardemomme, nellik, allehånde om du ønsker mer kryddersmak i kaken.
15 stk.
6 egg
4 dl sukker
3½ dl nøytral olje
500 g gulrot
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts natron
2 ts malt kanel
Ostekrem:
200 g kremost naturell
250 g mykt smør
250 g melis
Pynt:
30 bringebær
15 blader sitronmelisse
Bunn: Visp sammen egg, sukker og olje i en bolle. Riv gulrot fint, og vend det inn i blandingen. Tilsett og vend inn mel, bakepulver og kanel.
Kle en liten langpanne, ca. 30 x 40 cm med bakepapir og hell i røren. Stekes på nederste rille ved 180°, ca. 50 minutter. Sjekk om kaken er ferdig med en kakepinne. Hvis det ikke fester seg deig til pinnen er kaken ferdig. Avkjøles i formen.
Glasur: Pisk kremost, romtemperert smør og melis til en glatt krem med en miksmaster. Bre kremen over og pynt med friske bær og sitronmelisse. Skjær kaken i biter og server.