Den silkemyke vaniljekremen smaker nydelig mellom lag av knasende butterdeig toppet med en søt melisglasur.
6 stk.
Topp og bunn:
4 pl. butterdeig
Fyll:
5 pl. gelatin
6 dl melk
8 eggeplommer
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ss maisenna
2 ts sukker
1 ts romessens, kan utelates
3 dl kremfløte
Glasur:
3 dl melis
6 ts vann
¼ ts romessens, kan utelates
Topp og bunn: Tin butterdeigsplatene i ca. 25 minutter. Varm goro-jernet og legg butterdeigsplatene rett i jernet. Klem jernet sammen, mens de stekes gylne. Ta ut og avkjøl på rist. Skjær de stekte kakene fra hverandre.
Har du ikke gorojern, benytt stekeovn. Legg butterdeigsplatene mellom to bakepapir. Kjevle ut til et rektangel og skjær kantene rett, ca. 20×25 cm. Skjær ut rektangler på 5 ½ cm x11 cm. Prikk dem med en gaffel og legg dem på stekebrettet. Stekes på midterste rille ved 220° i ca. 14 minutter til platene er gylne og sprø.
Fyll: Legg gelatinen i iskaldt vann i 15 minutter. Ha melk, eggeplommer, sukker, vaniljesukker og maisenna i en kjele og kok opp til kokepunktet, men ikke la den koke. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør dem ut i den varme melkeblandingen. La kremen trekke rett under kokepunktet til kremen tykner, mens en rører til passe tykk konsistens. Når konsistensen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Strø gjerne et tynt lag med sukker over, da unngår en snerk. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk, slik at den blir jevn. Pisk fløten stiv. Vend kremen inn i den kalde vaniljekremen og rør alt glatt.
Kle en liten langpanne, 20×20 cm med plastfolie. Hell kremen over i formen og glatt den ut og la kremen stivne i kjøleskapet. Løft folien med den stive vaniljekremen ut av formen. Del kremen i biter, 5 ½ cm x11 cm, som passer til bunnen. Legg på den stive kremen på halvparten av kakene og legg en ny kake på toppen.
Glasur: Bland sammen melis og vann, smak gjerne til med litt romessens og bre glasuren over.
Behold mønster!
Ønsker du å beholde det vakre mønsteret på toppen, strø bare et tynt lag med melis over.