Kanelknuter er elsket av de fleste og går ned på høykant. Blir det for mange egner de seg godt å fryse.
Ca. 16 stk.
Grunndeig:
50 g gjær
1 kg hvetemel
200 g sukker
2 g kardemomme
1/2 ts salt
5 dl melk, romtemperert
1 egg
200 g smør, romtemperert
Fyll:
200 g smør
8 ss sukker
2 ss kanel
Pensling:
1 egg
1 dl perlesukker
Pynt:
1 eggehvite
2-3 dl melis
Krem: Pisk smør, sukker og kanel til myk krem.
Ha deigen over på et melet bakebord. Kjevle den ut til en rektangelformet leiv.
Fordel kanelkremen på halve leiven. Brett den andre halve siden over, skjær loddrette remser på ca. 1½ cm.
Tvinn to og to remser og snurr dem to ganger rundt samlede fingre. Avslutt med å trekke siste del av remsen på tvers over deigsirkelen og fest enden på undersiden.
Sett knutene på en bakepapirkledd stekeplate og legg over et klede. Heves, ca. 40 minutter.
Pensle med egg og strø over perlesukker.
Stekes på midterste rille ved 210 grader i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.
Bland sammen eggehvite og melis til tykk glasur. Ringle over litt om du ønsker.
Tips! Tilsett gjerne mer kanel i fyllet om du ønsker.