Kanelknuter gjærbakst
Alle innlegg Gjærbakst Oppskrifter

Kanelknuter med kanelkrem

0 Flares 0 Flares ×

Kanelknuter er elsket av de fleste og går ned på høykant. Blir det for mange egner de seg godt å fryse.

Ca. 16 stk.

Grunndeig: 

50 g gjær
1 kg hvetemel
200 g sukker
2 g kardemomme
1/2  ts salt
5 dl melk, romtemperert
1 egg
200 g smør, romtemperert

Fyll:
200 g smør
8 ss sukker
2 ss kanel

Pensling:
1 egg
1 dl perlesukker
Pynt: 
1 eggehvite
2-3 dl melis

Grunndeig: Smuldre gjæren sammen med det tørre i en bakebolle.
Tilsett romtemperert melk og egg og kjør først deigen ved lav hastighet i omtrent fem minutter til alt er godt blandet.
Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i omtrent 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun og elastisk, ca. 10 minutter til.
Dekk bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.

Krem: Pisk smør, sukker og kanel til myk krem.
Ha deigen over på et melet bakebord. Kjevle den ut til en rektangelformet leiv.
Fordel kanelkremen på halve leiven. Brett den andre halve siden over, skjær loddrette remser på ca. 1½ cm.
Tvinn to og to remser og snurr dem to ganger rundt samlede fingre. Avslutt med å trekke siste del av remsen på tvers over deigsirkelen og fest enden på undersiden.

Sett knutene på en bakepapirkledd stekeplate og legg over et klede. Heves, ca. 40 minutter.
Pensle med egg og strø over perlesukker.
Stekes på midterste rille ved 210 grader i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.
Bland sammen eggehvite og melis til tykk glasur. Ringle over litt om du ønsker.

Tips! Tilsett gjerne mer kanel i fyllet om du ønsker.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *