Thaisuppe med grønn curry - Tom gai
Alle innlegg Kylling og fjørfe Oppskrifter Supper

Tom Kha Gai – Thaisuppe med grønn curry

0 Flares 0 Flares ×

Tom Kha Gai er en meget god og smakfull kyllingsuppe fra Thailand. Originalt lages den av en hel kylling og galangarot. Denne suppen er litt enklere med fersk ingefær, grønn curry paste og kyllingfilet. Du kan bytte ut grønn currypaste med rød om du ønsker det. Vær litt forsiktig med mengden paste, det er bedre å smake den til med mer om du synes den er mild på smak. 

4 porsjoner

3 kyllingfileter
2 ss olje
1 løk
2 båter hvitløk
1 liten bit frisk ingefær
1 rød paprika
2 gulrøtter
ca. 2 ss grønn curry paste
1 ss olje
4 dl kokosmelk
2½ dl vann
2 terninger kyllingbuljong
ca. 1 ts sukker
1 ts fiskesaus
2 ts soyasaus
1 neve aspargesbønner
1 neve frisk koriander
4 porsjoner ris eller nudler

Rens og del kylling i biter.
Rens og riv hvitløk og ingefær. Vask og rens paprikaen og gulrøtter og del dem i strimler. Varm en panne med olje og stek kyllingen noen minutter, og legg til side, den skal ikke være gjennomstekt.

Fres finhakket løk, paprika, gulrøtter og hvitløken i litt olje, til løken er blank og myk. Legg grønnsakene til side. Ha ca. 1 ts olje i kjelen og tilsett currypaste, er du ikke så glad i sterk mat, kan du starte med en spiseskje og så heller smake den til. Fres currypastaen noen sekunder i oljen, og tilsett revet ingefær, kokosmelk og kyllingkraft. Tilsett grønnsakene og gi det hele et oppkok. Smak til med sukker, fiskesaus og soyasaus, og la suppen småkoke på middels varme i ca. 10 minutter.

Tilsett aspargesbønnene mot slutten av koketiden. Tilsett deretter kyllingbitene og la dem trekke med de siste 3 minutter, til de er gjennomkokt.

Gi suppen et dryss med koriander rett før servering. Serveres med ris eller nudler og gjerne litt godt brød til.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *