Ostekake med bringebær og bringebærsaus
Alle innlegg Desserter is-og ostekaker Oppskrifter

Ostekake med bringebær og bringebærsaus

0 Flares 0 Flares ×

Denne kaken passer perfekt å lage om du ikke har tilgang på oven. I tillegg er den enkel og tåler fint å stå i kjøleskapet noen dager. I tillegg kan den fryses og tas opp når det kommer uventede gjester på besøk. Et tips kan være å skjære den i biter før den fryses, da er det bare å ta de stykkene du trenger.

ca. 12 stk.

20 havrekjeks
150 g smør
Fyll:
1 pk. sitrongelé
3 dl fløte
3 dl lettrømme
150 g melis
200 g kremost naturell
Saus:
400 g bringebær
1 dl vann
2 ss melis
1 ss potetmel
½ dl vann
Pynt:
400 g bringebær
15 stemorsblomster
10 sitronmelisseblader
Bringebærsaus:
400 g frosne bringebær
1 dl vann
1 dl sukker
1 ss potetmel
¼ dl vann

Bunn: Knus kjeksen fint, bruk gjerne en kjøkkenmaskin, men har du ikke det tilgjengelig, ha kjeksen i en pose og knus dem med et kjevle eller en flaske. Smelt smøret og bland med knust kjeks. Fordel kjeksbunnen i en rund kakeform, 24 cm. Trykk kjeksblandingen godt ned med fingrene.

Fyll: Følg anvisningen på gelépakken, men bruk kun halv vannmengde. Rør ut geleen og la den avkjøles. Pass på så den ikke stivner.

Pisk fløten til løs krem i en kjøkkenmaskin. Ha i lettrømme, melis og kremost. Pisk alt godt sammen. Vend inn den avkjølte geleen med en slikkepott. Hell blandingen over kjeksbunnen og la kaken stå i kjøleskapet i minst 3 timer til kaken er stivnet.

Saus: Tin bringebærene og klem ut saften, bruk gjerne et klede for å få ut all væske. Lag sukkerlake ved å koke opp vann og sukker. Pass på at sukkeret løser seg helt opp. Tilsett det meste av sukkerlaken i bringebærsausen og kok opp. Bland ut potetmel i litt vann og hell det i en tynn stråle i bærsausen. Kok opp til en stor boble, koker sausen for lenge blir den seig. Tilsett resten av sukkerlaken om den blir for tykk. Hell sausen over i en skål eller mugge, og avkjøl helt.

Pynt ostekaken med friske bringebær, spiselige blomster som fioler eller stemorsblomster og sitronmelisse. Hell litt av sausen over kaken og la saus renne ned langs kanten like før servering.

Server gjerne mer bærsausen ved siden av.

Tips!
Når sesongens frukt og bær er på sitt beste, er det ypperlig å bruke dem til å fylle og pynte kakene med friske og fruktige smaker.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *