Asia­tisk inspi­rert kyl­ling­sa­lat med syltet rødløk og inge­fær og sweet chili dres­sing
Alle innlegg Kylling og fjørfe Oppskrifter Pasta og ris Salater

Asia­tisk inspi­rert kyl­ling­sa­lat med syltet rødløk og inge­fær og sweet chili dres­sing

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en super­rask og enkel kyl­ling­sa­lat med syltet rødløk og syltet inge­fær. Ved siden av ser­ve­res en smak­full og litt hot dres­sing med masse deilig smak!

4 por­sjo­ner

4 kyl­ling­fi­le­ter
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss smør
1 båt hvit­løk
1 pk. ris­nudler
1 pk. brekk­bøn­ner
1 mango
10 små toma­ter
3 stil­ker vårløk
1 pk. feldsalat

Syltet rødløk:
2 rødløk
1½ dl vann
1 dl sukker
½ dl eddik, 7 %
¼ ts hel sort pepper

Syltet inge­fær:
200 g inge­fær
½ ts salt
100 g sukker
½ ts salt
1 dl eddik, 7 %

Sweet chili:
2 røde chili
1 ts salt
2 båter hvit­løk
1 ss olje
3 dl ana­nas­juice
3 dl sukker
4 ss tørket chi­li­flak
2 ss mai­senna
4 ss kaldt vann

Pynt:
1 lime
1 neve kori­an­der
1 neve usal­tede pea­nøt­ter

Tørk kyl­ling­fi­le­tene med et tør­ke­pa­pir. Del dem i passe store biter. Strø på salt og pepper. Varm en panne, smelt smør og la smøret bli gyl­lent.
Stek kyl­ling­bi­tene med fin­hak­ket hvit­løk til de er gylne rundt det hele og gjen­nom­stekte. Avkjøl.

Kok nudler etter anvis­ning på pakken. Avkjøl nud­lene.

Kok opp vann med litt salt og sukker. Tilsett brekk­bøn­nene og kok dem møre i noen minutter. Hell av vannet og avkjøl dem i rennende kaldt vann. Rens og del man­goen i biter. Skyll tomater og del dem i to. Vask og rens vår­lø­ken og del vårløken i biter.

Syltet inge­fær: Rens og skjær inge­fæ­ren i syl­tynne skiver og ha skivene i en bolle med ½ ts salt og la det «mari­nere» i ca. 20 minut­ter. Kok opp vann i en kjele. Tilsett inge­fæ­ren og la den koke i ca. 3 minut­ter. Hell av koke­van­net og legg inge­fæ­ren over på et syl­te­glass.
Bland eddik, sukker og salt i en liten kjele. Kok opp eddiklaken og la den små­koke, ca. 5 minut­ter. Hell den varme laken over inge­fæ­ren i sylteglasset, alt skal være dekket av lake, sett på tett lokk og opp­be­var glas­set kjølig. Den syl­tede inge­fæ­ren kan spises etter 3 timer, men blir best om den får stå kjølig et par dager før bruk.

Syltet rødløk: Skrell og del rød­lø­ken i tynne skiver. Kok opp vann, sukker og eddik i en kjele. Legg i rødløk og pep­per­korn når suk­ke­ret har løst seg opp.
Kok opp, trekk kjelen av platen og avkjøl. Løken blir best om den får stå et par dager. Skal du opp­be­vare løken lenge, kan du fylle den på rene glass og helle på lake til det dekker. Skru på lokket og opp­be­var det kjølig. Løken er hold­bar minst to uker i kjø­le­skap.

Sweet chi­li­saus: Fin­hakk chili, ha chili over i en morter eller en foodprosessor sammen med salt og hvit­løk. Kjør det til en grov masse. Ha alt over i en panne med litt olje og fres det raskt under omrø­ring, ca. 1 minutt. Tilsett ana­nas­juice, eddik og sukker og kok opp. Rør inn chi­li­flak og la det små­koke i ca. 10 minut­ter. Pass på at det ikke koker for lenge, da kan det bli knekk.
Rør ut mai­senna i kaldt vann og spe sausen med blan­din­gen under kon­stant omrø­ring. Kok videre noen minutter til sausen er tykk. Ha sausen over på tette, rene glass og avkjøl. Sausen kan opp­be­va­res i kjø­le­ska­pet i flere måne­der.

Ha salat på et fat, legg på biter med kyl­ling­, grønn­sa­ker og mango­. Rull sammen ris­nud­lene til små roser og legg dem på toppen av salaten sammen med syltet rødløk og inge­fær. Hell over litt sweet chi­li­saus og strø over pea­nøt­ter. Pynt med kori­an­der og limeskiver like før ser­ve­ring. Server gjerne mer saus, syltet rødløk og syltet inge­fær ved siden av.

Tips!
Bruk res­te­ma­ten i mid­dags­sala­ten – ha i gårs­da­gens pote­ter eller ris.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *