Vegetargryte med ris
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Gryter Oppskrifter

Vegetargryte med kokosmelk og ris

0 Flares 0 Flares ×

En smakfull og god gryte kan fint lages ut kjøtt eller fisk. Bruk gjerne det du har tilgjengelig av grønnsaker, og erstatt gjerne aspargesbønnene med brokkoli, sukkererter og/eller squash. Vær oppmerksom på at currypastaer har ulik styrke, så det kan være lurt å ikke tilsette alt på en gang hvis du ikke er kjent med styrken fra før.  Kokosmelken kan eventuelt erstattes med matfløte. Har du lyst på kjøtt i, kan du tilsette kyllingbiter som får lov til å trekke med de siste minuttene.

4 porsjoner

3–4 søtpoteter
1 gul løk
2 båter hvitløk
2 ts frisk ingefær
2 ss olje
6 ts rød karripasta
400 g kokosmelk
2 terninger grønnsakbuljong
3 dl vann
1 rød paprika
2 gulrøtter
1 pk. aspargesbønner
1 boks kidneybønner
1 ts sukker
1 ts fiskesaus, kan utelates
1½ ts soyasaus
1 neve frisk koriander
3 porsjoner jasminris
1 lime

Skrell og del søtpotetene i passe store biter. Rens og del løk i tynne båter, finhakk hvitløk og ingefær. Varm en kjele med litt olje og fres poteter, løk, hvitløk og ingefær sammen med karripastaen et par minutter.

Tilsett kokosmelk, vann og buljongterningene. La alt koke i ca. 10 minutter. Rens paprika, gulrot og brekkbønner og del paprika i biter, gulrøtter i skiver og brekkbønnene i to. Hell av laken på bønnene og skyll dem godt i kaldt vann. Tilsett alle grønnsakene og la de trekke med de siste 5 minuttene. Smak til med sukker, fiskesaus (kan utelates) og soyasaus.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Pynt gryten med hakket koriander og server limebåter sammen med risen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *