Grovt flettebrød
Brød og rundstykker Gjærbakst Oppskrifter

Grovt flettebrød.

0 Flares 0 Flares ×

Flettede brød gir en følelse av luksus og er vakre å se på. Strekktesten! Strekk deigen, og lag en tyggisbobleaktig hinne av den. Lykkes du, er deigen ferdig eltet! 

2 stk.

Trinn 1:

75 g havrekli

75 g solsikkekjerner

75 g gresskarkjerner

75 g linfrø

50 g havregryn

200 g sammalt hvete, grov

200 g sammalt rug, fin

9 dl vann

Trinn 2

2 dl vann

1 ss honning

1 ss salt

1 pk. gjær

200 g fullkornshvetemel

750 g hvetemel

Pynt:

4 ss vann eller melk

3 ss valmuefrø

Trinn 1: Bland alle ingrediensene i en bolle, dekk med plast og la den stå på benken ca. 4 timer.

Trinn 2: Bland sammen ingredienser, tilsett deigen fra «trinn 1» og elt i kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 20 minutter. Sett til heving med et klede over, ca. 1½ t.

Del deigen i to. Del hvert emne igjen i fem like deler. Rull dem ut, ca. 1 m. I hver flette brukes 5 lengder. Pensle tre av lengdene med vann og rull dem i valmuefrø. Legg dem ved siden av hverandre, annenhver med og uten frø. Festes sammen på toppen.

Flette: Begynn å flette fra høyre. Ta den ytterste lengden, legg den over neste, under den neste, over den neste og under den siste. Gjør det samme med neste lengde og fortsett til alt er flettet. Gjør det samme med det andre emnet. Legges på en bakepapirkledd stekeplate. Legg over et klede og etterheves, ca. 40 minutter.

Stekes midt i ovnen ved 210°, ca. 20 minutter eller til er gylne. Avkjøles på rist.

Serveres gjerne til salater, supper eller gryter.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *