Tante Sonjas rissalat
Alle innlegg Forretter Lunsjretter Oppskrifter Pålegg Pasta og ris Salater

Sonjas sveitsiske rissalat

0 Flares 0 Flares ×

Denne rissalaten ble alltid servert på det årlige adventsselskapet hos min tante og onkel. Hun hadde med seg oppskriften til Norge fra Sveits. Rissalaten er både rimelig, smakfull, mettende og ikke minst vekker den gode juleminner. Tilsett gjerne andre grønnsaker og frukt som løk, blomkål eller mais. Bruk det du har i kjøleskap og fryser. Jo sterkere farge, jo finere blir salaten. 

4–6 porsjoner

3 dl grøtris eller risottoris

Dressing.
2 dl skummet kulturmelk
4–6 ss ravigotesaus
2 ss olje, nøytral
2 ts eddik, 7 %
1 ts karri
1 ts aromatkrydder
1 ts salt
½ ts pepper

Fyll:
¼ purre
2 tomater
½ agurk
1 rød paprika
1 liten boks ananas med lake
15 blå druer

Pynt:
1–2 egg

Kok ris etter anvisning på pakken. Avkjøl risen raskt og sett risen kjølig.

Bland sammen kulturmelk, ravigotesaus, olje, eddik, karri, aromatkrydder, salt og pepper i en bolle og vend inn den avkjølte risen. Sett risblandingen kjølig, gjerne over natten. Smak til med mer ravigotesaus, karri og aromat om du ønsker.

Vask og rens purre, tomater, agurk og paprika og del alt i små biter og ha alt i en bolle. Hell av ananaslaken, men ta vare på den. Del ananas i biter og del druene i to.

Vend grønnsaker og frukt inn i risen, oppleves risen litt tørr og kompakt, tilsett ananaslaken og rør alt godt sammen. Ha gjerne rissalaten over i en randform, med litt plastfilm i bunnen. Men den kan også serveres i en bolle.

Kok eggene i ca. 9 minutter, avkjøl og skrell. Del i ringer.

Vend randformen over på et fat, og pynt med ringer av hardkokte egg på toppen. Pynt gjerne med litt tyttebærlyng eller annen grønt om du har det tilgjengelig. Servere gjerne godt brød og rundstykker til.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×
preload imagepreload image