Røkelaksmousse
Alle innlegg Fisk og skalldyr Oppskrifter

Røkelaksmousse med honningstekte rødbeter og grovt brød

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en fantastisk god rett du fint kan servere til lunsj, kvelds eller som en forrett. Kjøper du Spesialitetsmerket røkt fisk kan du være sikker på at den er røykt på tradisjonelt vis og at den ikke er sprøytet med flytende røyk eller røykaroma. Lag den minst en dag i forveien og server den med godt brød og rødbeter til. 

6–8 porsjoner

400 g røkelaks i skiver
3 dl seterrømme
3 dl kremfløte
200 g kremost, naturell
100 g kremost, urter
8 pl. gelatin
¼ dl vann
1 potte dill
1 liten purre
½ sitron, saft
½ ts salt
½ ts pepper

Pynt:
1 ss rosepepper
4 stilker dill

Rødbeter med honning:
200 g rødbeter
1 ss smør
1 ts salt
¼ ts pepper
1 ss flytende honning

Tilbehør:
6–8 skiver grovbrød

Finn frem en liten brødform, 1 liter, og kle den med plastfolie. Legg lakseskiver i bunnen og opp langs siden. Del resten av fisken i biter. Ha seterrømme og kremfløte i en bolle og pisk til luftig krem. Tilsett kremostene og bland alt godt sammen. Legg gelatin i iskaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende vann. Hell det over i kremen. Tilsett finhakket dill, små biter av purre og laksebiter og bland alt godt sammen.  Smak til med sitron, salt og pepper. Hell blandingen over i formen. Sett formen i kjøleskap og la den stivne, gjerne natten over. Hvelv moussen over på en fjøl eller et fat. Pynt med frisk dill og rosepepper på toppen.

Rødbeter: Kok rødbetene møre i vann. Skrell og del i grove biter.
Smelt smør i en stekepanne, strø på salt, pepper og ringle over honning. Stek det i ca. 2 minutter.

Server grovbrød og rødbeter ved siden til laksemoussen eller andre smakfulle grønnsaker.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×
preload imagepreload image