Pavlova med bringebærsaus og fiken
Alle innlegg Desserter Frukt og bærkaker is-og ostekaker Julekaker Konfekt Kremkaker Oppskrifter

Pavlova med bringebærsaus og vaniljekrem

0 Flares 0 Flares ×

Pavlova, bringebær og fiken, blir ikke mer jul enn det. Bytt ut vaniljekrem med iskrem eller pisket krem. Og bruk andre bær og frukt som pynt og fyll. For å unngå snerk på bærsaus, strø et tynt lag med sukker på toppen når den avkjøles. Server den gjerne som dessert etter en bedre middag. 

12 stk.

6 eggehviter
1 klype salt
375 g finkornet sukker
3 ts maisenna
1½ ts eddik
Fyll:
1 pk. ferdig vaniljekrem
Bringebærsaus:
400 g frosne bringebær
2 dl vann
1 dl sukker
1 ss potetmel
1 dl vann
Pynt:
1 pk. bringebær
1 fersk fiken
noen kvister timian

Pavlova: Ha eggehviter i en ren, tørr bakebolle. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten når boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt og litt. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
Sikt i maisenna og ha eddik i marengsen, vend alt forsiktig sammen med en slikkepott.
Legg et bakepapir på stekebrettet, tegn en sirkel, 24 cm i diameter. Fordel blandingen i sirkelen ved hjelp av en slikkepott.
Sett ovnen på 160 grader. Slå ned varmen til 100 grader, når kaken settes i ovnen. Stekes på nederste rille i ca. 1½ time til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i ovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.

Bærsaus: Tin bringebærene. Kok opp vann og sukker og hell det over bærene. Ha det over i en foodprosessor og kjør det raskt sammen. Sil sausen enten ved hjelp av et klede eller i en finmasket sil.
Ha sausen tilbake i kjelen, tilsett potetmel utrørt i vann. Kok opp til en stor boble. Koker den for lenge, blir sausen seig.
Avkjøl, gjerne i en mugge. Blir sausen for tykk, tilsett litt vann til passe konsistens.

Ha pavlovaen over på et kakefat, legg på vaniljekrem, bringebær og topp med fiken delt i båter. Pynt med litt urter om du ønsker.
Hell over saus like før servering.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×
preload imagepreload image