Kjøttbollegryte med julens smaker
Alle innlegg Gryter Kjøtt Oppskrifter

Kjøttbollegryte med julens smaker

0 Flares 0 Flares ×

Smaksett medisterfarse og kjøttdeig med julens krydder og lag en enkel og smakfull gryte som både små og store vil elske. I tillegg er den enkel å lage og et godt middagstips når en har det litt travelt før jul.

6 porsjoner

600 g medisterfarse
400 g kjøttdeig
1 egg
½ dl helmelk
1 ts salt
1 ts ingefær
1 ts muskat
1 ts pepper
¾ ts malt kardemomme
¼ ts malt nellik
2 ss potetmel
1 neve kruspersille
1 båt hvitløk
1 gul løk
1 ss olje
1 boks hermetiske tomater
4 dl vann
1 terning kjøttbuljong
½ rød chili
1 rød paprika
2 ts sukker
½ ts salt
¼ ts pepper
300 g pasta penne
3 stilker vårløk
4 stilker timian

Ha medisterfarse og kjøttdeig i en kjøkkenmaskin, tilsett salt og kjør den noen minutter til deigen blir seig. Tilsett egg og spe med melk og bland alt godt inn i deigen. Tilsett krydder, potetmel, finhakket persille, finhakket hvitløk og bland alt godt inn i deigen.

Fyll et kjøkkenglass med vann og finn frem en spiseskje. Dypp skjeen i vannet og ha gjerne litt vann på hånden. Form små boller ved hjelp av skjeen og hånden. Varm en stekepanne, ha litt smør i pannen og stek bollene jevnt brune rundt det hele.

Skjær løken i strimler og stek den myk i en kjele med litt olje. Ha i bollene og tilsett hermetiske tomater, vann, buljongterning, sukker og ringer med chili og paprika

La alt få et oppkok og la alt småkoke noen minutter. kok pasta etter anvisning på pakken.

Tilsett pastaen og ringer med vårløk like før servering og pynt gjerne med litt timian på toppen.

Tips! Blir det for mange kjøttboller, frys ned og bruk dem på julefrokosten.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *