Bringebær og sitronkuppelostekake
Alle innlegg is-og ostekaker Oppskrifter

Bringebær og sitronkuppelostekake

0 Flares 0 Flares ×

En litt annerledes måte å lage kake på. Lag osteblandingen i en bolle og legg så på kjeksbunnen til slutt. Denne gjør seg på bordet og egner seg både som dessert og på kakebordet.

Ca. 12 stk.

Ostefyll:
400 g frosne bringebær
1 dl sukker
2 dl sitronjuice
2 pk. bringebærgelé
1 dl vann
3 dl kremfløte
2 dl lettrømme
300 g kremost
Bringebærkrem:
200 g frosne bringebær
2 ss sukker
250 smør
5 dl melis
1 ts vaniljesukker
Bunn: 
1 pk. Marie-kjeks
100 g salte kjeks
150 g smør

Tin bringebærene og klem ut saften. Ha bringebærsaft, sitronjuice og vann i en kjele og kok opp. Tilsett bringebærgeleen og rør til alt er oppløst.

Pisk kremfløten stiv, tilsett lettrømme og kremost og pisk alt godt sammen. Tilsett avkjølt bringebærgelé, og vend den inn i osteblandingen. Kle en bolle med plastfilm, og hell i osteblandingen, pass på at du bruker en bolle hvor det er plass igjen til bunnen. Sett bollen kjølig slik at den stivner.

Ha kjeksene i en kjøkkenmaskin og kjør dem fint. Smelt smør og bland det inn. Når osteblandingen har stivnet, legg et lag med kjeks på toppen. Sett kaken kjølig, slik at bunnen får satt seg og blir stiv. Hvelv kaken over på et fat.

Smørkrem: Tin frosne bringebær og klem ut saften gjennom en sil. Ha saft og sukker i en kjele og kok opp. Avkjøl. Pisk romtemperert smør, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett bringebærsaften litt og litt til ønsket konsistens. Kremen skal være kremete.  Bre et tynt lag med glasur rundt kaken. Ha resten av glasuren i en sprøytepose med egnet tipp til å lage roser med og start nederst på kaken og beveg deg oppover til toppen.

Pynt med friske bringebær og grønne blader om du har lyst.

Tips! En kombinasjon av salte kjeks og søte kjeks blir en smaksbombe og gjør denne kaken ikke alt for søt.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *