pæresalat med kjøttboller og honning-vinagrette
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Kjøtt Oppskrifter

Pæresalat med kjøttboller og chèvre

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en utrolig smakfull og deilig salat med både kjøttboller, pære og chèvre. Ønsker du en annen ost, kan chèvre byttes ut med brie eller en blåskimmelost. Pærer kan byttes ut med epler og kjøttboller med kylling eller laksebiter

4 porsjoner

Kjøttboller:
2 båter hvitløk
½ chili, kan utelates
1 neve frisk persille
2 skiver av daggammel loff, evt. kavring
1 egg
½ dl melk
400 g kjøttdeig
1 ts paprikapulver, gjerne røkt
1 ts salt
½ ts pepper
Salat:
3 pærer
1 granateple
1 rødløk
2 kumkvat evt. klementin
1 crispisalat
1 pose feldsalat
200 g chèvre, evt. brie
1 neve brokkolispirer evt. andre spirer
Honning-vinaigrette:
3 ss flytende honning
3 ss balsamicoeddik
6 ts Dijonsennep
3 ss sitronsaft
½ dl mild olivenolje
2 klyper salt
1 klype nykvernet pepper

Kjøttboller: Finhakk hvitløk, persille og chili. Kjør loffen til smuler i en kjøkkenmaskin, eventuelt smuldre i en skål. Rør sammen egg og melk. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland alt godt. Form små kjøttboller med hendene. Stek kjøttbollene i olje til de er brune og gjennomstekte.

Salat: Skjær pærene i båter eller skiver og ta bort kjerner og hams. Rens granateplet og ta ut kjernene. Rens og del rødløken i tynne båter og kumkvat i skiver. Grovhakk og legg hjertesalat og feltsalat i en sirkel på et stort fat, eller fjøl. Legg så på pæreskiver, tynne rødløksbåter og kumkvat.

Del osten i passe tykke skiver. Legg på lune kjøttboller og ost i skiver. Strø over granateplekjerner, valnøtter og brokkolispirer.

Dressing: Bland sammen alle ingrediensene til dressingen i en bolle. Ringle litt av dressingen over og sett resten av dressing midt på fatet.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *