Alle innlegg Brød og rundstykker Kjeks og muffins Oppskrifter

Runde knekkebrød

0 Flares 0 Flares ×

Svenske runde knekkebrød er både sunne, grove, og enkle å lage av hvetemel og sammalt hvete. Bak dem på takke, eller du kan også benytte stekeovnen om du ønsker.

Ca. 12 stk.

300 g hvetemel
220 g sammalt hvete, fin
260 g sammalt hvete, grov
1 pakke tørrgjær
1 ts salt
5 dl vann
Pynt:
1 boks sesamfrø

Bland mel, gjær og salt i en bakebolle. Elt deretter inn fingervarmt vann. Dekk bakebollen med plast. La deigen heve, ca. 1 time til minst dobbelt størrelse.

Ha deigen over på et melet bakebord og del i 20 like store emner. Kjevle runde, tynne leiver. Stikk ut midten med glass eller lignende, avhengig av hvor stort hull du ønsker. La dem etterheve i ca. 15 minutter. Prikk med en gaffel. Pensle over med vann og strø gjerne på sesamfrø.

Stek knekkebrødene på takke til de er gylne, på begge sider, eller du kan steke dem på midterste rille ved 225° i 7 minutter. La dem tørke ved 100° i ovn til de er helt sprø. Avkjøl på rist.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *