Alle innlegg Brød og rundstykker Julekaker Lefser og flatbrød lefser og flatbrød

Rømmebrød

0 Flares 0 Flares ×

Dette er oppskriften etter min mor. Hun bakte alltid disse på takke til jul. Så en oppskrift med lange tradisjoner, som bakes flere steder i landet. De stekes med et lett sukkerstrø. Rømmebrød stekes på takke eller kan også stekes i krumkakejern. 

Ca. 10 leiver

300 g rømme

200 g smør

2 ss vann

1 klype flaksalt

¼ ts kardemomme

4 ss fint sukker

500 g hvetemel

Bland sammen rømme og romtemperert smør. Tilsett resten av ingrediensene og la deg hvile på et kjølig sted, minimum 5 timer.

Kjevle ut så tynne leiver som er mulig, bruk litt mel under utbakingen. Når deigen er 1–2 mm tykk drysser du godt lag med sukker på begge sider, kjevler raskt over slik at sukkeret fester seg i deigen. Rull deigen opp på en lang stekepinne.

Stek leiven på takke til den er gylden, brett leiven i fire og legg dem på rist slik at den avkjøles.

Rømmebrødene kan også stikkes ut og stekes som runde små leiver. Bruker du krumkakejern, stanser en ut sirkler på størrelse med krumkakejernet og steker dem gylne.

Rømmebrødene oppbevares fint frosne eller i en tett boks.

Tips! Bruker du krumkakejern får et vakkert mønster som egner seg godt på kakebordet.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *