Kyllinggryte med hele poteter
Alle innlegg Gryter Kylling og fjørfe Oppskrifter

Kyllinggryte med gulrøtter og hele småpoteter

0 Flares 0 Flares ×

En varm kyllinggryte passer perfekt å lage nå når kuldegradene kryper nedover, Denne suppen er mild i smaken og passer til både hverdag og fest. Tilsett gjerne mer og andre krydder om du ønsker mer smak på suppa. Sparetips og matsvinntips. De fleste butikker har løsvekt av både løk og poteter. Plukk bare det antallet du trenger, så er du sikker på at noe ikke blir liggende utbrukt i kjøleskapet.

4 porsjoner

ca. 800 g kyllinglår, uten skinn og ben
2 løk
4 båter hvitløk
1 l kyllingkraft eller 1 l vann + 2 terninger buljong
2 kvister timian
4 gulrøtter
12 små poteter
2 ss smør
½ ts salt
¼ ts pepper
1 neve persille

Hvis nødvendig, skjær kyllinglårene i passe store biter. Ha litt olje i en tykkbunnet gryte og stek kyllingbitene i flere omganger. Krydre kyllingen med salt og pepper, og legg bitene over på en tallerken etter hvert som de blir ferdig. Bitene trenger ikke å være gjennomstekt, men kjøttet skal være gyllent stekt.

Rens og del løk i strimler, finhakk hvitløk og del gulrøtter i biter. Vask potetene, men behold de små potetene hele og med skallet på.

Tilsett løk i gryten og stek den blank sammen med hvitløken. Hell i kraft eller vann og buljong. Tilsett timian, gulrøtter, poteter og kyllingbitene og la alt koke opp.

Skru ned varmen og la det småkoke ca. 20 minutter til potetene er møre. Smak til med salt og pepper.

Pynt gjerne med litt persille på toppen og server gjerne godt brød eller flatbrød ved siden av.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *