Bollekake med kanel, vanilje og karamellfyll
Alle innlegg Gjærbakst Oppskrifter

Bollekake med kanel, vanilje og nøttefyll

0 Flares 0 Flares ×

Gjærbakst er alltid populært, så lag en snurrebollekake fylt med kanel, vaniljekrem og nøtter. Bedre blir det ikke!  

16 stk.

3 dl melk
50 g gjær
600 g hvetemel
50 g sukker
1 klype salt
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
2 egg
80 g smør

Topping:
1 pk. ferdig vaniljekrem
175 g smør
175 g brunt sukker
1½ ss kanel
3 ss sirup
100 g pekannøtter
50 g valnøtter

Gjærdeig: Varm melk til ca. 25°. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over lunken melk og rør til gjæren er oppløst. Tilsett mel, sukker, salt, kardemomme, vaniljesukker og egg. Elt deigen ved middels hastighet i ca. 5 minutter, helst i maskin. Tilsett smøret i små biter og elt videre i ca. 10 minutter. La deigen heve i ca. 30 minutter.

Nøttetopping: Smelt smør, tilsett sukker, kanel og sirup og varm opp over middels varme. Tilsett grovhakkede nøtter og rør til en jevn blanding. Gi et lite oppkok, men ikke la den stå og koke.

Montering: Ha deigen over på melet bakebord og kjevle ut til et rektangel, ca. 25 x 30 cm. Bre et godt lag med vaniljekrem over og rull deigen sammen fra langsiden. Kle en langpanne (ca. 25 x 35 cm) med bakepapir. Del rullen i 16 biter og sett dem med litt avstand i langpannen. Lag en fordyping midt i hver snurre og legg på en god skje nøttetopping. Dekk formen med et klede og la heve i ca. 45 minutter.

Stek på midterste rille ved 200° i ca. 30 minutter. Ta formen ut, løft gjærbaksten over på rist og la den avkjøles. Server kaken hel og la gjestene få bryte av deler. Server med ekstra nøtteblanding og gjerne litt vaniljeis ved siden av.

 

Bruk nøtter du liker, for eksempel hasselnøtter eller mandler.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *