Stekt ris med scampi og kylling
Alle innlegg Fisk og skalldyr Oppskrifter

Stekt ris med scampi og kylling

0 Flares 0 Flares ×

Her kan du helt fint bruke opp rester av det du har i kjøleskapet, så denne oppskriften er mest veiledende og til inspirasjon. Har du litt rester av ris fra dagen før kan denne brukes, men da må du være helt sikker på at risen har blitt raskt avkjølt og ikke stått lenge i romtemperatur. Bruk gjerne frosne reker i stedet for scampi om du har det tilgjengelig. 

4 porsjoner

1 pk. frosne scampi uten skall
200 g ris
2 kyllingfileter
2 ss olje
4 aromasopp
2 gulrøtter
2 vårløk
1 liten løk
½ rød chili
1 ss olje
½ pk. grønne erter
2 egg
½ ts salt
½ ts pepper
1–2 lime
1–2 dl sweet chilisaus
1 neve koriander

Tin scampi i en bolle. Kok risen etter anvisning på pakken.
Del kylling i små biter og stek kylling og scampi i litt olje i ca. 2 minutter i en panne. Ta dem ut av pannen og sett til side.

Rens og del sopp, gulrot, vårløk, løk i biter og fres alt i en stekepanne med litt olje. Tilsett de frosne ertene og la de steke med noen minutter til de er gjennomvarme.

Tilsett kokt ris og stek i ytterligere 2 minutter. Pisk sammen eggene i en bolle og hell det over i stekepannen. Tilsett kyllingbiter og scampi under lett omrøring. Stek videre til eggene stivner. Smak til med salt og pepper om det er nødvendig.

Hell over litt av sweet chilisausen og pynt med limebåter like før servering. Server resten av sweet chilisausen ved siden av i en bolle.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *