Lakseburger med bringebærsalsa og kesamdressing
Alle innlegg Brød og rundstykker Fisk og skalldyr Oppskrifter

Lakseburger med zumbasalat og hjemmelagde hamburgerbrød

0 Flares 0 Flares ×

Lakseburger er både smakfullt og sunt. Her får du en tropisk utgave med en grillet skive ananas og en deilig bringebærsalsa til.

4 porsjoner

Lakseburger:
4 lakseburgere
1 ss nøytral olje
4 skiver fersk ananas
4 burgerbrød eller pitabrød
1 crispisalat

Zumbasalat:
¼ vannmelon
¼ honningmelon
2 plommer eller 1 nektarin
½ fersk ananas
14 physalis
½ potte frisk mynte eller koriander
1 lime

Kesamdressing:
1 dl kesam, naturell
saften av 1 lime
1 ss honning

Pynt:
1 neve koriander
1 lime

Pensle lakseburgerne med litt olje før grilling. Lakseburgere trenger litt kortere tid på grillen enn i stekepanne. Grill først den ene siden i 1–2 minutter, vend burgeren og grill i ca. ½ minutt på den andre siden.

Skjær vekk skallet på ananasen. Skjær fire centimetertykke skiver og pensle dem, eller grillristen, med litt nøytral olje. Grill ananasskivene i ca. tre minutter på hver side. Du kan også bruke hermetiske ananasskiver hvis du ikke får tak i fersk ananas.

Zumbasalat: Rens og del alle ingrediensene til salaten i passe små biter. Ha alt i en bolle. Svis over litt limesaft. Pynt med koriander, mynte eller sitronmelisse og noen limebåter om du har det tilgjengelig. Sett salaten kjølig til den skal brukes..

Kesamdressing: Ha kesam i en bolle og rør inn limesaft og honning. Smak deg frem, den skal ikke være for søt men heller ikke for sur. Pynt med litt koriander.

Burgerbrødene kan med fordel varmes i noen minutter på indirekte varme rett før servering, bare pass på så de ikke blir tørre og sprø.

Smør dressing på et burgerbrød, legg på salatblader, lakseburgeren og topp med Zumbasalaten. Pynt gjerne med litt koriander og limebåter på toppen. Sett toppen av burgerbrødet på kanten av burgeren, slik at man får tak i limebåten som presses over før man spiser.

Sett gjerne frem en skål med ekstra bringebærsalsa og kesamdressing. Stekte poteter smaker godt til denne retten.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×