Ferske vårruller
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Kylling og fjørfe Salater

Ferske vårruller med kylling

0 Flares 0 Flares ×

Denne asiatiske retten passer godt som tapas eller som en forrett. Lag gjerne en peanøttdip eller hoisinsaus for ekstra asiatisk smak, Ferske vårruller med kylling og grønnsaker er super deilig og er både sunn og alle vil elske den! Forvell gjerne polkabeter og andre grønnsaker et par minutter i kokende vann, hvis du ønsker mykere grønnsaker. 

4 porsjoner

2 kyllingfilet
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss nøytral olje
16 rispapir
½ potte frisk koriander
Fyll:
4 gulrøtter
5 reddiker
½ bunt vårløk
1 agurk
1 mango
1 hjertesalat
Tilbehør:
1 pk. chilinøtter
1 bunt koriander
2 ss sesamfrø
1 porsjon hoisinsaus

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i en middels varm panne med litt olje. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter. La filetene hvile noen minutter før de skjæres i fingertykke strimler på langs.

Skrell gulrøtter og skjær i tynne strimler med en mandolin eller et juliennejern. Skjær reddiker i skiver og kål i tynne strimler, bruk eventuelt en ostehøvel. Skjær vårløk og agurk i tynne staver. Rens og skjær mangoen i strimler. Vask salat og del den i strimler.

Ha kaldt vann i en dyp tallerken. Legg ett rispapir noen sekunder ned i vannet, slik at de blir myke. Pass på at den ikke klistrer seg sammen. Legg rispapirene på en lett fuktet fjøl. Legg på reddik, salat, gulrøtter, kål, kyllingfilet, agurk, vårløk og koriander på rispapiret. Brett rispapiret forsiktig over fyllet i begge ender og rull det sammen som en tykk pølse. Pynt eventuelt med sesamfrø og frisk koriander på toppen.

Server gjerne de ferske vårrullene sammen med hoisinsaus og gjerne med nudler til.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *