Vaffelkake med epler
Alle innlegg Kremkaker Oppskrifter Vafler

Vaf­fel­ka­ke med ep­ler, krem ​​​​og ka­nel

0 Flares 0 Flares ×

Vaf­ler med re­vet ep­ler kan også ser­ve­res som en kake. Fyll den med krem ​​​​blan­det med va­nil­je­krem, ep­le­bå­ter og syl­te­tøy mel­lom lage­ne. Topp gjer­ne med litt re­vet sjo­ko­la­de el­ler ka­nel, der­som du øns­ker det lil­le eks­tra.

ca. 10 stk.

4 egg
4 dl melk
4 ss suk­ker
1 ts. ba­ke­pul­ver
½ ts. nat­ron
1 ts. va­nil­je­suk­ker
2 ts. ka­nel
200 g smør
350 g hve­te­mel
2 grovt rev­ne ep­ler
2 ts. sit­ron­saft
Til­be­hør:
3 dl krem­flø­te
100 g brin­ge­bær
100 g jordbær
50 g blåbær
1 ts. ka­nel
Pynt:
1 rose
4 bla­der sit­ron­me­lis­se 

Bland sam­men egg, melk, suk­ker, bakepulver, nat­ron, va­nil­je­suk­ker, smel­tet smør og hve­te­mel. Rør til en jevn røre. La rø­ren svel­le i minst 30 mi­nut­ter.

Skrell ep­le­ne og riv dem grovt. Bland inn i røra sam­men med sit­ron­saf­ten.
Stek vaf­le­ne i et godt opp­var­met vaf­fel­jern. Av­kjøl vaf­le­ne på rist.

Pisk krem­flø­ten stiv og bland den sam­men med en boks fer­dig va­nil­je­krem, el­ler lag va­nil­je­kre­men selv. Del ep­ler i bå­ter og skyll bæ­re­ne i et dør­slag.
Legg vaf­ler på et fat, legg på et lag med krem, så et lag med ep­le­bå­ter og et tynt lag med ep­le­mos, fort­sett slik til du ikke har mer krem, ep­le­bå­ter og ep­le­mos igjen.

Pynt med fris­ke bær som jord­bær, brin­ge­bær og blå­bær på top­pen. Pynt med en rose og litt sit­ron­me­lis­se på top­pen om du har det for hån­den. Strø gjer­ne litt ka­nel over kre­men og ser­ver vaf­fel­ka­ken med kaf­fe el­ler en varm ka­kao.

Tips!
Vaf­fel­rø­re hol­der seg godt i kjø­le­ska­pet i cir­ka tre da­ger. Husk å røre el­ler ris­ter rø­ren godt, for in­gre­di­en­se­ne kan ha skilt seg.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×