Sjokoladedrøm i langpanne
Konfekt Kremkaker Oppskrifter Sjokoladekaker

Sjokoladedrøm i langpanne

0 Flares 0 Flares ×

Hva hadde livet vært uten sjokoladekaker? En langpannekake full av deilig, lys sjokolade blir fort alles favoritt. Hvis du ønsker en ekstra saftig kake, hvelv kaken over på en rist og legg formen over mens den avkjøles.

15 stk.

400 g smør
800 g sukker
8 eggeplommer
5 dl sjokolademelk
2 ts. vaniljesukker
3 ts. bakepulver
1 dl kakao
500 g hvetemel
8 eggehviter
1 pk. smelt melkesjokoladeknapper

Sjokoladekrem:                       
400 g smør
ca. 2 pk. melis
1 ts. vaniljesukker
2 ss kakaopulver
ca. 1½ dl sjokolademelk

Pynt:
1 pk. marshmallows-hjerter
1 pk. gull- og sølvkuler
1 boks rosa kakepynt

Rør romtemperert smør og sukker hvitt og kremaktig. Rør i eggeplommene. Ha i sjokolademelk vekselvis med alt det tørre. Vend til slutt inn stivpiskede eggehviter og melkesjokoladeknapper, får du ikke tak i, benytt en stor plate med melkesjokolade i biter. Fyll røren i en godt smurt, liten langpanne, 35 x 40 cm, med bakepapir. Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i 45–60 minutter. Sjekk med en kakenål om kaken er ferdig stekt. Den skal være gjennomstekt, men ikke tørrstekt. Avkjøles gjerne i formen. Ha smør i en kjøkkenmaskin og tilsett melis, vaniljesukker og kakao litt og litt. Spe med sjokolademelk og kjør glasuren til en jevn, glatt krem. Ha kremen over i en sprøytepose og lag små tupper tett i tett på toppen. Pynt toppen med hjerter, gull- og sølvkuler og rosa kakepynt.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×