Napoleonskake
Alle innlegg Desserter Formkaker Kremkaker Oppskrifter

Napoleons kake

0 Flares 0 Flares ×

Det er kanskje litt rart å skulle finne fram gorojernet nå på denne tiden av året, men dette jernet egner seg utrolig godt å steke butterdeigsplater i. Så kjevle ut passe store plater, du har kanskje allerede en mal til jernet, og stek deilige butterdeigsplater i goro-jernet. Skulle du ikke ha jern, kan du bruke stekeovnen. Du må gjerne dekke toppen med melisglasur om du ønsker, men da mister du det fine goro-mønsteret.

8 stk

2 ss hvetemel
4 pl. butterdeiger

Tykk vaniljekrem:
6 pl. gelatin
1 vaniljestang
6 dl helmelk
120 g sukker
4 eggeplommer
4 ss maisenna
4 dl kremfløte

Pynt: 
3 dl melis
6 ts vann

Strø mel over butterdeigplater og dekk med håndkle. Tin i ca.30 minutter.
Sett på gorojernet og la det bli varmt.
Kjevle de tinte butterdeigsplatene til dobbel lengde. La bunnene hvile ca. 15 minutter i romtemperatur før steking, da krymper de ikke så mye når de kommer i det varme jernet.
Lag en mal som passer til gorojernet og skjær ut passe store leiver og legg butterdeigen inn i det varme jernet til de er gylne. Skjær de stekte kakene fra hverandre.
Har du ikke gorojern, benytt stekeovnen. Kjevle ut butterdeigen på et melet bord til ca. 2 mm tykk. Kjevle to like store leiver på 20×25 cm. Prikk deigen med en gaffel og legg på bakepapir. Stek til de hever seg og blir gylne, ca. 15 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl.
Legg gelatinen i iskaldt vann i 15 minutter.
Splitt vaniljestang og skrap ut frø. Ha 2/3 av melken, vaniljestang og frø og sukker i en kjele. Rør sammen og varm til kokepunktet. Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp lett sammen. Visp inn eggeplommer. Hell 2/3 av den varme blandingen litt etter litt over i eggeblandingen mens du visper. Ha deretter blandingen tilbake i kjelen. Kok opp blandingen, og småkoke i 1 minutt under konstant røring i bunnen av kjelen med en visp.
Ta ut vaniljestang og hell kremen over i en bolle. Klem vann ut av gelatinplatene og rør til det er smeltet i den varme kremen. Avkjøl helt, rør i kremen fra tid til annen.
Pisk fløte til krem. Rør den kalde vaniljekremen glatt og vend forsiktig inn pisket krem.
Kle en liten langpanne med plastfolie. Hell kremen over i formen og glatt den ut og la kremen stivne i kjøleskapet.
Løft folien med den stive fromasjen ut av formen. Del kremen i biter som passer til kakene.  Legg vaniljekrembitene på halvparten av kakene og legg en ny butterdeig kake på toppen.
Strø over et lag med melis og pynt med jordbær og rosmarinkvist på toppen like før servering.

Tips!

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×