Hjemmelaget tomatsuppe med hasselnøtter
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Oppskrifter Supper

Hjemmelaget tomatsuppe

0 Flares 0 Flares ×

Enten du er tilhenger av den varmende konsistensen på kjølige dager eller den forfriskende smaken av en kald tomatsuppe på varme dager, er disse ingrediensene grunnlaget for deilig sommermat uansett.

4 porsjoner

2 sjalottløk
2 ss olje
2 båter hvitløk
½ rød chili
2 ss tomatpuré
2 bokser hermetiske tomater
2 terninger grønnsakbuljong
7½ dl vann
1 ts salt
½ ts pepper
2 ts sukker, ca.
Pynt:
100 g hasselnøtter

Rens og grovhakk sjalottløk. Ha olje i en gryte og fres løken på middels varme, til den er blank og myk.

Rens og finhakk hvitløk og chili, ha det i gryten sammen med tomatpure og la det surre med noen minutter.

Rør inn de hermetiske tomatene, tilsett buljongterninger og vann og kok opp. Smak til med mer chili, salt eller pepper. Ønskes litt sødme i suppen, smak til med litt sukker. La suppen småkoke i ca. 20 minutter. Bruk en stavmikser og kjør suppen jevn og glatt. Tilsett eventuelt mer vann eller kraft hvis du synes suppen blir for tykk.

Grovhakk hasselnøtter og rist dem i en tørr stekepanne. Dryss hasselnøttene over suppen ved servering. Server gjerne med gratinert hvitløkbrød som brytes i biter.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×