Blåbærmoussekake
Alle innlegg Desserter Frukt og bærkaker is-og ostekaker Kremkaker Oppskrifter

Blåbærmoussekake

0 Flares 0 Flares ×

En nøttebunn med blåbærmousse på toppen smaker himmelsk på varme sommerdager. Det er bare å prøve.

ca. 12 stk.

Nøttebunn:
100 g hasselnøtter
100 g mandler
175 g melis
3 eggehviter
1 ts sitronsaft
noen saltkorn

Mousse:
150 g sukker
400 g blåbær
3 dl blåbærsaft, konsentrert
6 pl. gelatin
3 ss kokende vann
3 dl kremfløte
3 ss gresk yoghurt
4 eggehviter

Bringebærsaus:
200 g frosne bringebær
½ dl vann
½ dl sukker
1 ts sukker

Nøttebunn: Ha mandler og nøtter i en foodprosessor og kjør dem til de er malt. Det kan godt være med noen grove biter i blandingen. Bland melis og malte mandler og nøtter.
Ha eggehvitene, sitronsaft og noen saltkorn i en ren bolle og pisk til de danner myke topper.
Vend forsiktig inn mandel og nøtteblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene.
Legg bakepapir i bunnen av en springform, ca. 22 cm og bre røren ut i formen.

Stekes på midterste rille ved 160°C i ca. 30 minutter til den er gyllen. Avkjøl bunnen helt.

Mousse: Ha sukker, blåbær og konsentrert blåbærsaft i en kjele. Kok opp og la det koke et par minutter, sett til side og avkjøl.

Ha den avkjølte blåbærblandingen i en foodprosessoren og kjør alt til en puré. Ha blandingen over i en finmasket sikt og press ut væsken. Bløtlegg gelatin i iskaldt vann i ca. 5 minutter.

Kok opp vann, klem ut vannet ut av gelatinen og rør den ut i det kokene vannet.

Pisk kremfløten til stiv, bland inn yoghurt, tilsett gelatinen og vend alt sammen. Stivpisk eggehviter og vend dem forsiktig inn i mousseblandingen med en slikkepott

Bringebærsaus: Kok opp vann og sukker til sukkerlake, og tilsett den i foodprosessoren sammen med bringebærene. Mos alt til en jevn saus. Sil sausen gjennom en finmasket sikt, eller et klede for å fjerne steinene. Ha sausen over i en liten mugge. Strø gjerne over litt sukker på toppen, da slipper du snerk.

Fordel mousseblandingen over nøttebunnen, glatt over med en bred kniv. La kaken stivne i kjøleskap, gjerne over natten.

Pynt med friske blåbær, bringebær, blomster og hell til slutt bringebærsaus på toppen og server.

Tips! Eggeplommer til overs?

Lag en vaniljeis av eggeplommer, vaniljesukker, sukker og kremfløte, enkelt og greit!

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×