Nakkekoteletter på grillspyd
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Kjøtt Oppskrifter

Grillspyd med nakkekoteletter og tropisk salat 

0 Flares 0 Flares ×

Sydlige frukter som ananas, mango, fersken eller appelsin “kler” koteletter godt. Men her er kotelettene skåret i store terninger og marinert noen timer. Rett og slett en nydelig kombinasjon.

4 porsjoner

600 g koteletter
½ ts salt
¼ ts pepper
Marinade:
2 ss rapsolje
1 ts sriracha, asiatisk chilisaus
2 ts revet frisk ingefær
1 lime, skall og saft
8 grillpinner
Tropisk salat:
1 grønn kiwi
1 mango
1 liten boks ananas
1 rødløk
¼ rød chili
1 lime, saft
2 ts sukker
1 pk. rucolasalat
Tilbehør:
4 porsjoner ris
¼ rød chili
1 potte koriander
1 flaske hoisinsaus
1 lime

Renskjær kotelettene fri for ben og fett. Skjær kjøttet i lange strimler.

Bland olje, sriracha, ingefær og lime til en marinade.
Legg kjøttet i marinaden i minimum 1 time. Legg grillpinnene i vann, ca. 10 minutter. Træ kjøttet på pinnene og stek dem raskt i en grillpanne, stekepanne eller på grillen, ca. 1½ minutt på hver side. Ta dem bort fra varmen og la grillpinnene trekke til de er gjennomstekte.

Rens frukt og grønnsaker, del i passe biter og ha alt over i en liten bolle. Skvis over limesaft og strø over litt sukker. Sett salaten kjølig minst 30 minutter og vend inn ruccolasalat like før servering.

Kok ris etter anvisning på pakken og ha den over i en bolle. Tilsett gjerne finhakket chili og koriander om du ønsker mer smak på risen.

Server hoisinsaus til kyllingspydene sammen med ris og tropisk salat.

Tips! Server gjerne en peanøttsaus til spydene om du heller ønsker det.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×