Twixkake
Alle innlegg Desserter Konfekt Kremkaker Oppskrifter Sjokoladekaker

Twixkake

0 Flares 0 Flares ×

Dette kan fort bli favorittkaken din, hvis du elsker twixsjokoladen du kjøper?  Nå kan du bake selv, legge den i fryseren og ta opp biter når du har lyst på noe ekstra godt, eller får uventet besøk. Dette er en skikkelig mektig kake, så det holder å skjære kaken i små biter. 

ca. 24 stk.

Bunn:
225 g hvetemel
175 g kaldt smør
75 g sukker
1 egg
Karamell:
2 bokser kondensert søt melk
300 g smør
200 g lys sirup
Sjokolade:
300 g lys kokesjokolade
1­2 ts flaksalt
Pynt:
24 bringebær
24 fioler
24 sitronmelisseblader

Kle en firkantet kakeform med bakepapir, 18×18 cm.
Ha hvetemel og smør i en food prosessor og kjør til en grynete masse. Tilsett sukker og egget. Bland alt godt sammen og ha blandingen over i en kakeformen og press den godt ned, bruk gjerne baksiden av en skje.

Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 35 minutter. Den skal være gyllen. Avkjøl bunnen i formen.

Ha smør, kondensert melk og sirup i en kjele. Varm blandingen på middels varme til smøret er smeltet. Sett opp varmen og la blandingen koke opp. Rør godt hele tiden og pass på at den ikke brenner seg.

Karamellen er ferdig når den har tyknet og når karamellen stivner når du tar karamelltesten. Det gjør du ved å ta en liten skje med karamell i et glass med kaldt vann, stivner den, er karamellen ferdig. Har du sukkertermometer er den ferdig når temperaturen viser 120 grader. Tilsett gjerne flaksalt om du ønsker salt karamell.
Avkjøl karamellen og hell den over den avkjølte bunnen i formen og glatt den utover. Sett formen i kjøleskap, gjerne en eller to timer, eller sett den i fryseren.

Smelt sjokoladen over vannbad og fordel sjokoladen over karamellen.

La kaken avkjøle til sjokoladen har stivnet, kutt så i små stykker.
Pynt med noen bringebær og fioler på toppen.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×