kyllingpastasalat med avocado og hjemmelagde krutonger
Alle innlegg Brød og rundstykker Oppskrifter Salater

Kylling- og pastasalat med brød­kru­ton­ger og kesamdressing

0 Flares 0 Flares ×

Har du litt gammelt brød du ikke har fått brukt opp? Lag kru­ton­ger av dags­gam­melt brød, gjerne grovt. Skjær de i passe biter, varm en ste­ke­panne med smør og stek dem gylne med finhakket timian, salt og pepper. Ønsker du andre smaker som hvit­løk og andre kryd­derurter, bruk det du har tilgjengelig. Benytt gjerne stekte og friske grønn­sa­ker i en salat. Kalde grønn­sa­ker er crispy og friske i smaken, mens når de har fått en tur på gril­len, er de plut­se­lig blitt myke og søte. Pas­ta­sa­lat med hjem­me­lagde brød­kru­ton­ger og deilig kesamdressing, far­ge­rike toma­ter og saftig kyl­ling er per­fekt som­mer­mat til sene kvel­der på ter­ras­sen.

4 por­sjo­ner

4 kyl­ling­fi­le­ter med skinn
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss Pro­ven­ce­kryd­der
1 ss smør
1 båt hvit­løk
Pastasalat:
300 g penne pasta
1 bunt aspar­ges
1 ts salt
1 klype sukker
¼ vann­me­lon
½ rødløk
1 avo­kado
10 små toma­ter
½ gl. sol­tør­kede toma­ter
Kru­ton­ger:
6 skiver grov­brød
1 ss smør
½ neve timian
1 ts salt
½ ts pepper
Pynt:
1 boks brin­ge­bær
1 lime
¼ neve timian
Dres­sing:
3 dl kesam
1 båt hvit­løk
½ ss fly­tende hon­ning
½ lime, saft og skall
½ ts salt
¼ ts pepper

Tørk av kyl­ling­fi­le­tene med et tør­ke­pa­pir. Strø på salt, pepper og provancekrydder. Varm en panne, smelt smør og la det bli gyl­lent.

Stek kyl­lin­gen med fin­hak­ket hvit­løk med skinn­siden ned, til skin­net blir gyl­lent og sprøtt. Snu den og stek den videre til den er gjen­nom­stekt i panne.  Filetene kan også etter­stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 15 minut­ter, eller til ter­mo­me­te­ret viser 65 grader, ta de av pannen og la de hvile til de er avkjølte.

Kok pasta etter anvis­ning på pakken. Avkjøl pas­taen.
Kok opp vann med litt salt og sukker. Kok aspar­ge­sen maks 2 minut­ter. Hell av vannet og avkjøl aspargesen i kaldt vann. Del aspar­ges i biter.

Del vann­me­lo­nen i tynne skiver, rødløk i tynne båter, del og ta ut stei­nen av avo­ka­doen og skjær den i tynne båter.
Vask og del toma­tene i to. Vask sala­ten, rist den tørr, eller bruk en salat­slynge og legg salaten på en fjøl eller et stort fat.

Legg på grønn­sa­ker og frukt i ønsket møns­ter.

Lag kru­ton­ger av dags­gam­melt brød, gjerne grovt. Skjær de i passe biter, varm en ste­ke­panne med smør og stek dem gylne med finhakket timian, salt og pepper. Ønsker du andre smaker som hvit­løk og andre kryd­derurter, bruk det du har tilgjengelig.

Ha kesam i en bolle, til­sett fin­hak­ket hvit­løk, hon­ning, lime­saft og limeskall. Bland alt godt sammen og smak til med salt og pepper.

Topp sala­ten med kru­ton­ger, brin­ge­bær, limeskiver og timian.
Server dres­sin­gen ved siden av.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×