Gjør det enkelt når du skal lage en fjøl med små og smakfulle retter. Du kan selvfølgelig lage alt fra bunnen av, men det finnes også mye godt som er enkelt å kjøpe ferdig. Tips! Lag tapasfjølen slik du liker den aller best, her passer alle typer oster, chilistekte scampi, små hamburgere og en mengde forskjellige spekeskinker og pølser.
6–8 porsjoner
1 pk. feldsalat
1 pk. spekeskinke
1 pk. små spekepølser
1 liten chorizo
1 gl. oliven
1 gl. fetaost
1 mozzarella
1 liten camembert
1 neve valnøtter
½ dl honning
1 pk. ferdig kjøttboller i tomatsaus
½ neve timian
1 stilk småtomater
Aioli:
4 eggeplommer
1 ss sitronsaft eller vineddik
1 ts dijonsennep eller annen sennep
2 båter hvitløk
4 dl nøytral matolje
¼ ts salt
¼ ts pepper
Aioli poteter:
800 g små nypoteter
1 ts salt
2 ss hakket frisk basilikum
½ porsjon aïoli
Pynt:
spiselige blomster
urter
Legg på litt salat, spekeskinke og spekepølser på en stor fjøl. Ha oliven og fetaost i små skåler og sett på fjølen.
Del opp mozzarella i skiver, del camemberten i små trekanter, legg på en liten neve valnøtter og ringle litt honning over.
Varm opp kjøttboller og tomatsaus og ha dem over i en bolle. Strø gjerne litt timian over.
Legg på en stilk med småtomater.
Lag aioli i en smal bolle med hjelp av stavmikser eller håndvisp. Visp eggeplommer og salt til de er lyse og tykke. Bland inn krydder og presset hvitløk, og halvparten av sitronsaft/eddiken. Spe forsiktig med oljen, mens du fortsetter å vispe. Øk etter hvert mengden olje. Pass på at aiolien hele tiden er glatt og blank. Blir den for tykk kan du justere konsistensen med litt vann. Smak til med krydder og resten av sitron/eddiken. Smaker aiolien for mye egg, kan du fortsette å spe inn mer olje.
Kok småpotetene møre i vann. Hell av vannet og damp dem lett. Bland potetene sammen med hakket basilikum og aioli. Ha de over en bolle og sett dem på fjølen og server.
Pynt fatet med timian, basilikum og spiselige blomster om du ønsker.