Her får du oppskriften på en enkel og smakfull suppe med både sellerirot, potet og blomkål. Den er kjøtt og fiskefri og billig er den også. Ønsker du at den skal mette litt mer, er det fint å servere litt grovbrød eller rundstykker ved siden av.
4 porsjoner
1 sellerirot, ca 400 g
3 poteter
1 blomkål
2 sjalottløk
2 båter hvitløk
1/8 rød chili
6 dl kylling eller grønnsakkraft
evt:
6 dl vann +2 buljongterninger
2 dl melk eller matfløte
1 ts salt
1/4 ts pepper
PYNT:
5 kvister kruspersille
8 – 10 små tomater
1 bukett blomkål
2 ss rapsolje
4 – 8 brødskiver
Rens og del opp sellerirot poteter og blomkål i terninger og små buketter og stek lett i litt olje. Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili og la det surre med på svak varme til løken er blank. Deretter tilsetter du vann og fond eller buljongterning og melk/matfløte og lar dette småkoke til grønnsakene er møre, ca 15 min.
Ha alt over i en foodprosessor eller bruk en stavmikser og kjør suppen jevn.
Smak til med salt og pepper.
Fordel suppen i tallerkener, strø over finhakket persille og pynt med halve tomater og noen små blomkålstilker.
Ringle over litt olje og stø litt grovkvernet pepper på toppen om du ønsker.