Alle innlegg Kremkaker Oppskrifter Sjokoladekaker

Høye små sjokoladekaker

0 Flares 0 Flares ×

Sjokoladekaker blir aldri feil å servere. Disse kan du like gjerne servere som dessert om du ønsker det. Smakfulle og utrolig saftige.

Ca. 10 stk

4 egg
5 dl sukker
300 g smeltet meierismør
9 dl hvetemel
2 ts bakepulver
4 ss kakao
3 dl helmelk

Glasur:
3 ½ dl melis
4 ss smeltet smør
4 ss sterk kaffe
1 ts vaniljesukker
1 ½ ss kakao
100 g sjokolade
11/2 dl krem

Pynt:
100 g sjokolade
jordbær
sitronmelisse

Ha egg og sukker i en bolle og pisk til stiv eggedosis.
Smelt smøret og avkjøl.
Tilsett så de andre ingrediensene og vend det sammen.

Hell kakerøren i den bakepapikledde langpannen, 30×40 cm.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i 30–40 minutter.

Avkjøl kaken på rist.
Stikk ut små runde kaker med ett glass.
Bland sammen ingrediensene til glasuren og fordel den på bunnene og legg på ett lag til. Bre ett lag rundt kaken mens den fortsatt er litt lunken. Rasp sjokolade med rivjern og klapp sjokoladen rundt kaken.
Pisk kremen stiv og ha den i en spøytepose.
Like før servering sprøyt en rose på toppen og legg så på en halv jordbær sammen med sitronmelisse.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×