Har du en overligger av en hel loff du ikke har brukt, kan dette være en måte å få brukt den opp. Hvis du ikke har dette, kan du kjøpe en loff eller du må gjerne bake et. Skjær det i biter, men ikke helt igjennom.
Fyll det med deilig ost, hvitløk og urter. Server den til spekeskinke, eller bare som den er. Dette er utrolig digg fredagskos.
4 – 6 personer
1 loff
Fyll:
100 g smør
3 båter hvitløk
1 pk skivet ost
1 bunt persille
Finhakk hvitløk og urter, og bland dette sammen med smeltet smør og en klype flaksalt.
Skjær brødet i skiver, men la bunnen henge sammen. Legg på noen skiver med ost i sprekkene og pensle eller hell forsiktig sprekkene i brødet med hvitløkssmøret.
Stek hvitløksbrødet på 200 grader til osten har smeltet og overflaten blir gyllen og sprø, cirka 10 minutter.
Bryt brødet i biter, dypp det gjerne i olje med litt salt eller spis det som det er til spekeskinke eller bare sånn det er. Utrolig digg mat å servere.