4 porsjoner
Har du vært i Asia har du helt sikkert fått stekt ris til frokost eller lunsj. Men dette er så godt at du helt fint kan lage denne retten til middag en hverdag. Her kan du helt fint bruke opp rester du har i kjøleskapet, så denne oppskriften er mest veiledende og til inspirasjon. Du kan bruke opp rester av ris fra dagen før, men da må du være helt sikker på at risen har blitt raskt avkjølt og ikke stått lenge i romtemperatur før du satt den kjølig.
4 porsjoner
200 g ris
3 kyllingfileter
4 aromasopp
2 gulrøtter
2 vårløk
1 sjalottløk
½ rød chili
1 ss rapsolje
2 egg
1/2 ts salt
2 dl reker uten skall
1 – 2 lime
1 – 2 dl Sweet Chilisaus
Del kylling i biter og stek kyllingbiter og reker i litt olje i 2 minutter i en stekepanne. Ta dem ut av pannen og sett til side.
Rens og del sopp, gulrot, vårløk i biter.
Fres sopp, gulrot, vårløk, chili,løk og chili i en stekepanne.
Tilsett risen og stek i ytterligere 2 minutter.
Pisk sammen eggene i en bolle og hell det over i stekepannen.
Tilsett ris, kyllingbiter og reker under omrøring.
Stek videre til eggene stivner.
Smak til med salt og evt pepper.
Hell over litt av Sweet chilisausen over og pynt med båter med lime like før servering. Server resten av Sweet chilisausen ved siden av i en bolle.