Red Velvet eller rød fløyelskake er en kake som er syrlig og søt på samme tid. I tillegg er den vakker å se på med det røde og hvite.
Får du ikke kjøpt ferdig tørket bringebær kan du selv tørke bringebær på 50 grader i varmluft til de er tørre. Knus dem så i en foodprosessor eller bruk en stavmikser. Tilsett ca. 2 ss sukker på 1 beger bingebær. Eller bytt ut bringebær med jordbær for det finnes i dagligvarebutikkene.
12 STK
125 g smør
3 ½ dl sukker
2 egg
1 beger rømme
500 g hvetemel
1 ts natron
1 ts salt
1 ss kakao pulver
30 g tørket bringebær (pulver)
1 liten flaske rødkonditor farge
SMØRKREM:
5 eggeplommer
500 g sukker
500 g smør
1 ts vaniljeessens eller pulver
PYNT:
Sjokoladepynt
1 dl kremfløte
100 g tørket bringebær
2 ss sukker
Pisk smør og sukker hvitt og luftig.
Tilsett eggene ett om gangen og pisk det godt inn.
Bland inn rømme, hvetemel, natron, salt og kakao.
Bland inn bringebær og tilsett rød konditorfarge om du ønsker det enda rødere.
Hell røra over i en godt smurt kakering eller rund form, 20 cm.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 170 grader i ca. 40 minutter.
Avkjøles og skjæres i 4 tynne lag.
Pisk eggeplommer og sukker godt sammen over vannbad, bruk gjerne et steketermometer og pisk til blandingen holder ca. 60 grader.
Hell det over i en bolle og pisk på høy fart slik at det blir luftig og lett.
Bland inn temperert smør, litt om gangen og fortsett piskingen.
Tilsett tilslutt vaniljeessens eller pulver.
Legg kakebunn i ringen og så smør på et lag med smørkrem. Legg deretter på nye lag av bunner og smørkrem. Fjern ringen og smør et smørkremlag rundt kaken.
Knus de tørkede bringebærene og bland det med sukker i en hurtigmikser.
Klapp de tørkede knuste bringenbærene rundt kaken og pynt med sjokoladepynt og pisket krem på toppen.