Hjemmelaget leverpostei på julebuffeten vil ganske sikkert imponere gjestene dine. Hos meg er vi veldig glad i leverpostei og denne som jeg lager hvert år til julefrokostene, blir ekstra god ettersom det bare er til jul jeg lager denne. Den smaker godt å servere den både lun og avkjølt. Det er fortsatt igjen litt tid før julaften så lag en porsjon og eksperimenter gjerne med egne smakstilsetninger som hakkede urter, grønn pepper, nøtter, hvitløk eller oliven om du har lyst til det. Mulighetene er mange og det blir ikke feil samme hva du gjør..
(1 form)
150 g lever av svin
100 g ribbe eller annet svinekjøtt med fett
1 løk
4 ansjosfileter
11⁄2 dl melk
3 ss hvetemel
11⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
1⁄2 ts malt allehånde
1 egg
Pynt:
3 baconskivere
4 kantareller
noen sylteagurk
Renskjær leveren, og del den i biter.
Skjær svinekjøtt og løk i biter, og kjør dette sammen med lever og ansjos i en foodprocessor.
Tilsett de andre ingrediensene, og kjør til massen er jevn og glatt.
Ha det over i en smurt ildfastform , eller aluminiumsform .
Stekes i vannbad på nederste rille ved 175 grader i ca. 1 time. Sett gjerne i et steketermometer og posteien er ferdig når steketermometeret viser 76 grader.
Pynt med sprøstekt bacon og stekte kantareller på toppen. Og om du har lyst så smaker det også godt med sylteagurker.